Pro Duiven voor de inwoners van Duiven, Groessen en Loo
 

Onze missie en acties

Onze drijfveer komt voort uit:

‘Fakkel van het Fortuynisme’   “Zijn haarscherpe visie op de multiculturele samenleving, Europa, bureaucratie, de gezondheidszorg en het onderwijs, is nog altijd zeer actueel. Toch lijkt de gevestigde orde nog maar weinig van Fortuyns waarschuwingen en aanbevelingen te hebben geleerd”

Onze actie

In de raad

Programma

Pro Duiven is er voor een mooi Duiven, een lief Groessen en een fijn Loo. Een korte foto impressie van onze prachtige dorpen.

Wist u, dat u ons ook kunt volgen via de stream van de gemeente op raadsavonden.

zie de gemeente site.


Met trots presenteer ik, maar ook met veel plezier hier het team waar Pro Duiven de komende 4 jaar weer alles op alles zal gaan zetten om Duiven, Groessen, Loo en de buitengebieden voor alle inwoners een fijne plek zal zijn om te wonen, te werken en te ontspannen.

Van links naar rechts: Barbara Nooijen, Wouter Smit, Gina (met Hope) Meijer, Pieter Meijer, Janny Rutjes, Rico Hartemink en Lonneke Smit. Op de foto ontbreken Marc Hueting i.v.m. werkzaamheden en Joke de weduwe van Anton Reebergen.

Onze fractie

Bestaat thans uit de volgende personen Pieter Meijer fractieassistent, Wouter Smit fractievoorzitter en raadslid, en Rico Hartemink fractieassistent.

Parlementair jaar 

 2022-2023

Met de laatste vergadering van 11 juli 2023 achter de rug, sluiten wij het parlementaire jaar af.

 

 

Parlementair jaar

2023-2024
Met de laatste vergadering van 2 juli 2024 achter de rug, sluiten wij het parlementaire jaar af.

 

 

Jaar afsluiting 2023-2024

Met het zomerreces sluiten wij weer een bewogen politiek jaar af.
Een jaar waarin wij afscheid namen van 2 wethouders die vertrokken uit het college, een ander college kregen en van enkele leden van de raad die er ook mee
stopten.

 

De fractie van Pro Duiven nam afscheid van haar fractie assistent Rico Hartemink, die helaas niet meer actief kon deelnemen aan de raadsvergaderingen maar gelukkig nog wel betrokken blijft als lid van de achterban, in elk geval bedankt Rico voor jou inzet.

Samen met Pieter Meijer gaan wij na het zomerreces er weer vol tegen aan, en ook weleens tegen in. Want wat goed is, is goed en wat niet goed is, zijn we niet direct tegen maar gaan we over praten.

Het afgelopen jaar was voor ons ook een bijzonder jaar want voor het eerst in de geschiedenis van Pro Duiven werden er 3 moties unaniem aangenomen, er werden beslissingen genomen waar wij ons in konden vinden, maar ook waar wij fel op tegen waren.
Soms kregen wij het idee dat vele geen idee hadden waar het eigenlijk over ging of beslissingen namen zonder de omvang daarvan te willen snappen, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Pro Duiven blijft ook het komende politieke jaar 2024-2025 zich inzetten voor onze inwoners in alle dorpen. Om de leefbaarheid, goede zorg en begeleiding daar waar nodig is te ondersteunen, eveneens de toegankelijkheid is haar breedste vorm.
Wij blijven een luisterend oor en pakken aan wat nodig is.

Wij bedanken iedereen die ons het afgelopen jaar gesteund heeft en ons van informatie heeft voorzien maar ook vragen aan ons hebben gesteld.

Want wij staan voor Eerlijk en Oprecht zonder Fratsen.

Wij van Pro Duiven wensen iedereen een prettige vakantie en hopen dat diegene die op reis gaan weer veilig thuis komen.  Graag tot ziens of horens.

Wouter Smit
Fractievoorzitter Pro Duiven


 

Ons verkiezingsprogramma 2022-2026


Ons betoog op de voorjaarsnota 2023

Ons betoog op de voorjaarsnota 2024Onze Nieuwsbrieven