Pro Duiven voor de inwoners van Duiven, Groessen en Loo
 

Onze missie en acties

Onze drijfveer komt voort uit:

‘Fakkel van het Fortuynisme’   “Zijn haarscherpe visie op de multiculturele samenleving, Europa, bureaucratie, de gezondheidszorg en het onderwijs, is nog altijd zeer actueel. Toch lijkt de gevestigde orde nog maar weinig van Fortuyns waarschuwingen en aanbevelingen te hebben geleerd”

Onze actie

In de raad

Programma

Pro Duiven is er voor een mooi Duiven, een lief Groessen en een fijn Loo. Een korte foto impressie van onze prachtige dorpen.


Met trots presenteer ik, maar ook met veel plezier hier het team waar Pro Duiven de komende 4 jaar weer alles op alles zal gaan zetten om Duiven, Groessen, Loo en de buitengebieden voor alle inwoners een fijne plek zal zijn om te wonen, te werken en te ontspannen.

Van links naar rechts: Barbara Nooijen, Wouter Smit, Gina (met Hope) Meijer, Pieter Meijer, Janny Rutjes, Rico Hartemink en Lonneke Smit. Op de foto ontbreken Marc Hueting i.v.m. werkzaamheden en Joke de weduwe van Anton Reebergen.

Onze fractie

Bestaat thans uit de volgende personen Pieter Meijer fractieassistent, Wouter Smit fractievoorzitter en raadslid, en Rico Hartemink fractieassistent.


Met de laatste vergadering van 11 juli 2023 achter de rug, sluiten wij het parlementaire jaar af.

Het politieke jaar is met het zomerreces weer afgerond, en we kijken terug op een spannend jaar met een nieuw college en een halve nieuwe raad, een jaar met ups en downs. 
De politiek leek wel eens op een Texaans olieveld met alleen maar ja knikkers,
Pro Duiven was vaak één van de uitzonderingen op het stemgedrag, want als iets niet goed was of niet goed voelde dan waren wij tegen. En zo hoort het ook, Oprecht en zonder fratsen.

En op de valreep gaat een wethouder om privé redenen weg, de plaatsvervangend griffier vindt zijn droombaan en gaat ook weg maar ook de gemeente secretaris en de algemeen directeur vertrekken, niet uit onvrede maar omdat zij elders in het land hun uitdaging gevonden hebben.

Maar troost u met de gedachte dat wij van Pro Duiven blijven!

Wij zijn niet weg te krijgen want samen met Pieter en Rico hebben wij een sterk team die de confrontatie niet uit weg is gegaan, zeker als het ging over kansloos geld over de balk gooien, hier zijn wij dus pertinent op tegen.

Maar ook onze achterban was en is een belangrijke factor binnen onze partij.
Het team van Pro Duiven kan met alle partijen goed overweg en structureel de informatie ophalen maar ook delen, en overleg voeren, en zo hoort het ook.

De vakantie is voor velen in de politiek een moment voor politieke rust, en ook om te kijken of dat wat we voor ogen hebben gehaald is, maar ook om al die klusjes nog uit te voeren die het afgelopen jaar zijn blijven liggen, want vergis je niet, als je goed en gedegen de politiek wil voeren dan gaat er veel heel veel tijd in zitten, en dat gaat dan vaak ten koste van andere zaken.

Maar we doen het met liefde en plezier, want wij doen het voor onze inwoners, we lezen duizenden vellen papier, schrijven de nodige moties en amendementen en schudden regelmatig onze hoofden maar ook handen.

En straks de 2de kamer verkiezingen in november, het zal een redelijke aardverschuiving kunnen worden, en nu maar hopen dat de beloftes die de partijen gaan maken straks ook nagekomen gaan worden.

Wij kwamen en komen onze beloftes wel na.

Pro Duiven bedankt iedereen die het afgelopen jaar ons bezocht of ons van input voorzag en ons steunde.

Hopende dat u dat het komende jaar ook weer blijft doen.

Wij wensen iedereen een prettige en fijne vakantie, en als u weg gaat, kom gezond en veilig weer thuis.

Uw fractie Pro Duiven

Wouter Smit

Ons verkiezingsprogramma 2022-2026


Ons betoog op de voorjaarsnota 2023


Onze Nieuwsbrieven