Pro Duiven voor de inwoners van Duiven, Groessen en Loo
 

In Herinnering

DUIVEN - De bekende Duivense politicus Anton Reebergen is overleden. De oprichter van de lokale politieke partij Pro Duiven overleed vrijdagmorgen 23 Juli 2021 na een lang ziekbed. Hij is 67 jaar oud geworden.

Pro Duiven: ‘In hem verliezen wij een gedreven politicus die tussen de mensen stond, vaak in het centrum van ons dorp te vinden was en met iedereen een praatje maakte, stond altijd klaar om te helpen daar waar het nodig was er om misstanden aan te kaarten’.

‘In Anton Reebergen verliezen wij een bijzonder mens en politicus die we zonder meer authentiek kunnen noemen, een markant persoon, want dat was hij’, aldus zijn partij. ‘De fractie van Pro Duiven zal het gemis voelen, maar zijn gedachtegoed en dat van Pim Fortuyn blijven uitdragen, en zijn naam zal tot in lengte van dagen verbonden blijven aan Pro Duiven’.

Pro Duiven is opgericht in 2012 door Anton Reebergen, en is een voortzetting van de Duivense afdeling van de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Pro Duiven bekleedt één zetel in de raad. Die werd na het overlijden van Anton Reebergen ingenomen door partijgenoot Wouter Smit.